mYFoLLoweRs

About Me

My photo
~ not much to say bout me..seorang yang sntiasa mencuba untuk menjadi yang terbaek...mengharapkan yang terbaek in watever yang i bwat..hehe..always hoping every wishes come true =) (Allah pls hear my pray)

Monday, December 6, 2010

:: hepi (^^,) ::

~assalamualaikum~


olla my fwens...lama benor i x update blog ni kan???bkn pe..kblakangan ni bz..spent time ngan movie..hekhekhek..hr ni ttba rasa nk mnaip kt cni..sbab ape??cuz i'm hepi..hepi sgt2..hehe

al kisah kan..ktorg xdpt weekend cuz da start ktorg pyer lku or latihan ketenteraan umum..so jd bnduan la ktorg ni cuz xdpt kuar...engat nak karok..time nk karok rmai plak snir2 dtg..bla da dpt chance karok, mangkuk2 spoiler lak dtg... imagine la..ktorg jnior 08 n snior 06 bleh get along very well karok same2..smua plih satu lagu..after da nyanyi br la g plih lgu lain..so lagu2 xla queue..ttba dtg plak makhluk ni..dia sorg jer...dia bleh plak g plih lgu smpai 9 page dia sorg..pergh..mmg spoil abes..nk tgu dia abes nyanyi mmg bleh bukak kilang taikmata kat c2..ntah pape ntah..xpro lgsg..mcm 1st time karok jer..nk tgur snior..c'mon la..smua da bsar..sniri ada otak..engat org nk dgr dia sorg je ke nyanyi???so last2 ktorg si junior2 ni blah cmtu je lar..haish..xpe2..enough citer mrah2..kan da ckp mood hari ni hepi..ngehehe

da sdih2 i pon g la meetng..ada meetng srikandi cuz ktorg nk wat ldies nite nnt..so tgh2meetng tu ttba ada la gummi bear ni anta msg ckp nk jpa..snarnyer i mmg bengkek ngan bear ni cuz dia cuti cuz ada knuri..3 hr cuti, 3 hr xmsg..mmg bengkek..tp wat bodo jer..cm xda pape..msa dia anta msg nk jpa tu mula2 engat xnk jpa..tp mngenangkan prot y lpar nih..i agree je la..dia kta dia nk bg sumthin..engat dia bwa mkanan..ye la..kan ngah lpar..dia lak br blek kenuri..dlm pal otak mmg imagine mkanan jer..hehe

so i trun g kat dia..alih2 bkn mkanan..bnda lain..sumthin more special..tharu abes sbab ni 1st time dpt bnda ni dr lelaki..b ni dpt tddy bear je byk..hehe..mmg appreciate gyler..trus ilang ase mrah..cool trus sbab tharu..hehebr nk majok2 ckit..tp xjd..hehe..bijak tol dia nk pjuk..dia kta dia g shopg pastu tringat kat gua, so dia pown beli la...hehemsti suma nk tau ape kan..hehe..he gave me pfume..gumbira abes (^_^")

my blossom fumes =)
dia bg pfume BLOSSOM.. mhal gak pfume ni..dia beli y ori pyer..kat house of classic..pfume kat cni mmg wangi2..pe yang besh psal pfume ni ek?? 

 1) bau dia mmg wangi gyler..menusuk kalbu lah..hehe
 2) dlm pfume ni ada glitter2..hehe..cantik sgt
 3) given by da person i syg sgt..tp syg xkesampaian..nape cmtu???(nnt kita citer lain)hehe
 4) kotak dia pon cantik..look funky

to mr gummy bear :

thanks 4 such wonderful and one of a kind gift...really2 appreciate it..whenever i want to see u i will spray on dis pfumes k..prfume ni cute sgt..love it (^^,)..
thanks again awk~




~ c u in da next post ~
~ xoxo ~

ziana yusof

Sunday, November 14, 2010

need to be strong!!

~ assalamualaikum ~


huh....i'm starting my post with a huge sigh..kenapa mcm ni??? my mood mmg totally spoiled!! br jer  nk sonok2..ye lar.. td function intake..mmg best sgt..mnangis2 i bkar ayam..hehe..thanx guys 4 such wonderful party...hope ada ag pasni...aku pown sbab xcited sgt ngan fnction 08 lekir ni...try la bebaek blik ngan sorg bdk ni...YES!! aku mmg mrah gyler kt dye dlu sbab ada la sumtin happen btween us..(its a secret..hehe) aku ngan muka tbalnyer..gi mnta maaf..dia pown ckp xda pape..so i guess we're  both cool la..hehe..
 then all of sudden ktorg dpt info ada pjumpaan ngan co kul 10.30...mmg glabah abes...ayam hbes bkar kul 9.45 cmtu la...ngan ktorg smua da la pkai game order..so mmg rushing abes..bg shift tukar2..stngah bkar ayam, stngah ag salin baju..hehe..mmg spoiled party ktorg tol! br engat nk lpak2..nk borak2..tp bla da jd cmni ape ag...hehe..kelam kabut smua makan...mmg terbantut sistem pencernaan gua pasni..org tua2 pesan kalo nk mkn spaya nk bagi hadam ngan baek, kunyah mkanan tu 44 kali..sunah Rasuluhhal tau!! tp insiden mlm ni, kunyah mkanan 3 kali jer trus telan..hehe


end of story psal underground function ni.. g lak baris dpan mess hen smua msuk mess tgu co dtg...msa ni la hati aku mcm kena tsuk duri..aku tgk dia baek pya lyan................argh!! ntah npe bla tgk dia, feeling jeles tu still ada...urgh..engat i dah get over wif all dis already..tp ada ag sisa2 upanya...sisa pown pedih oooo..sgt2 pdih tgk dia mcm tu..nak2 plak bla member2 dia da bgn, dia bleh ag stay n amik no bdk tu ag..Ya Allah..knapa aku nk kena tgk smua ni?? da ckup aku sakit ngan apa y dia da bwat kat aku, knapa msti aku tgk bnda ni? knapa lak aku bleh dduk dkat ngan dia?(my fren y cari tmpat td..angkat muka tgk2 nmpak dia..huhu)sdih, mmg sdih sgt2...


da la tgh sdih + geram + marah + sakit ati kat mmat tuh(the devil) ttba lak ada sekor mangkuk ayun nih leh kata kat aku.."abes manis sepah dibuang" pergh.mmg meletup aku..xpsal2 da kena maki ngan aku..mmg xsyg mulut btol lal mmamat cikadak ni...seyes wa ckap lu..wa rsa tehina gyla dia kuar ayat cmtu..rasa cm nyesal gyler babi kapel! mmg sdih gyler smpai aku nanges kat c2 jgk! aku mmg xleh than sgt.. aku ni kat luar mmg nmpak mcm 'bro'..tp hati gua hati tisu bai..cpat koyak..kalo da koyak mmg nanges la jwabnyer...
point aku snanrnyer satu kat cni...nape la hati aku ni lmbut sgt????nape aku xleh jadi keras mcm hati batu???mmg pnat sgt da mnanges sbab dia..tp dia sikit pown xpduli..kalo btol syg aku msti dia care psal aku kan??btol x??? kat mlut je ckp syg tp hati dia??? 


da mcm2 aku wat kat dia..i sacrifice my time 4 him sbab nk wat bnda2 y gembirakan dia..kalo dia syg dia akan engat ape y aku da wat kat dia...xkan jadi mcm skang ni..dia lupa smua..kdg2 aku rasa dia sngaja bwat mcm ni sbab dia xnk lukakan aku..dia pnah ckp dia xsggup tgk aku tseksa..tp makin lama aku rasa...apa dia ckp tu smua tipu jer...just nk comfortkan aku jer..apa y dia bwat..hanya dia dan hati dia jer y tau..we used to be happy..sgt2 hepi..aku heoi sgt smpai pointer aku bleh naik...hope sem ni aku still dpt kekalkan pointer aku..time nk exam la nk jd mcm ni..huhhh..aku beserah je skang ni hoping ALLAH akan kuatkan smangat aku..1st love kot...mmg sakit ooo..hehesound stupid kan??but this is me k..mmg aku jnis take seyes in evrythig!hehe any idea 4 me to become stronger???hehe..just post kat chexbox..need advice dowh..hahahahaha

c u in da next post 
xoxo

ziana yusof


Sunday, November 7, 2010

salahkah aku???

~assalamualaikum ~

salahkah aku kalo nk betanya???  

bertanya sekadar nk mengerat hubungan..bertanya sekadar nk redakan hati yg risau..kalo da hilang satu hari mmg la isau..ntah ape2 jd kat dia ker...ada dia tau ke smua tuh???? hati y risau ni nk mkn pon xlalu..asyik pkir mna la dia ni hlg..nape dia off fon?? dia sakitker?? dia ada masalah ker??? fon dia hlang ker??? xpnah2 mcm ni?? smpai kul 3 kol pon still msuk voicemail... 

salahkah aku mengambil berat??

amik berat sebab nk dia tau aku ni still caring kt dia...xpnah lupa dia...tp ape yg aku dapat bila caring????aku disalahkan balik??nk kata ape??? aku menyibok ker?? aku melenting??? aku ni budak2??? sape aku sbnarnyer??aku tya elok2..i just need xplaination..siap ckp plese ag...tgk2 aku dpt maki...da tu..tgur elok2..dia blas kasar2..

salahkah aku bertanya kebenaran???

aku cuma nk tau benda btol...aku xniat nk sakitkan hati dia pon...kenapa dia nk sakit ati sgt??ada aku bekasar ke??lain la aku maki2 dia..kenapa mcm ni skali dia bwat aku???apa salah aku?? sape y salah sbnarnyer??? i'm just asking..i repeat..'just asking'..easily u got fedup wif me???slama ni ape y wat..ape y jadi..xpnah skali pon aku ungkit..xpnah skali pon aku kuarkan pkataan "FEDUP" kat dia..dia bisu membatu 2 hari, sbab tu aku tya..salahkah aku?????????

salahkah aku merindui dia???

kanapa aku betanya??sbab aku rindu...ssah ke dia nk paham????
kalo dlu, dia y xhenti2 sebut rndu..tp skang, aku sbut jer rndu, trus ada keja lain...ade je alasan.. lari topik ek???sumtimes u said u miss me?? is it true???i'll always remember dat time and date..
 0824H on 30 OKT 2010
pagi tu u kol...only us know wat happen..tu pown if u remember la..cuz u alwiz 4get evrything..kalo x mybe u'll cherish our sweet memories n still appreciate wateva y ada between us kan..we are in good cndition..so npe nak carik pasal????owh..i got u boy..he want me to hate him isn't it???is it true???ntah la, aku pown xtau..may he be happy in wateva he had done..i wish ur happiness..never ur sorrow..dun worry..ur sorrow will be gone..perhaps it's forever...

~ thank you ~
ziana yusof

Monday, November 1, 2010

tragedi oktober::

~assalamualaikum ~

hm...da bpe hari da tggal blog nih..hehe..biasala..kalo da dpt jpe fmly mmg tgl suma bnda la..xnk on9..bazir masa jer..da la susah nk cuti..so kna la spent time y sgtlah pndek ni ntuk fmly..hehe..nk dijadikan citer..dpt cuti jmaat tue kul 2ptg..oc y luluskan..ttba lak kpt razali anta msg ckp 2 all y dpt weekend can only kluar after tts..h..nk tau ape tu tts?? 'tempur tanpa snjata' urghhh..mmg xsuka..mental gyla..da xcited nk kuar dpt msg kul 1..hampeh tul..da la pg tu ssgup xmkn coz i nk smpan perut..bajet nk mkn luar la..hehe..nk xnk kena la gak g tts y mmg mcm bengong coz kena bediri tgh2 pdg ngan pnas terik..mental oo...tp i bejaye scure..intake 08 kan..mmg kki scure..kena pndai la..haha..da scure tu trus g on9 ptg tuh..g bukak utube tgk unique deepsea creature..mmg plik2 pon makluk laut ni..menatang ni hidup kat laut dlm..mmg kita xkn jpe pye..besar betul kuasa ALLAH(insaf kejap..huhu)..xcaya g la tgk sniri kat utube..hehe

 nk dijadikn citer, hari tue pkul 2pg br smpai umah..msa dlm pjalanan tu i almost caught in accident..Alhamdulillah slamat ag..citer dia cmni..my bro bwa keta cm biasa..msa tu ngah nk naik bkit..ada la 2 biji lori kat dpan..mcm biasa la..papan tanda tepi jln pown da tlis ' kenderaan berat sebelah kiri '...so my bro nk ptg la lori 2 biji ni..da nak naik bkit msti la lori kena slowdown kan???ntah cmana, elok my bro press myk jer..ttba trailer yn pnjg gyler tu bleh msuk cmtu jer...da la xbg sgnal..nsib bek my bro smpt tkan brek..da mlelong keta ktorg time tuh..mcm lam mvie mat salleh oOo..siap bunyi sreeeeeeeeeeeeeeeet..ag..hehe..Alhamdulillah kami slamat..

' this is my road ' pye muka..
sbab2 cmni la punca kmalangan leh jd..driver lori nagn driver bas ni suka mkn jalan...diorg suka bwat jln tu mcm jln bapak diorg..ye la..diorg pling besar kan..bg diorg they conquer da road..diorg la besar, diorg la bekuasa..y lain2 ni keta kcik jer..kalo dia nk lenyek pown xpe..kiter kna takut ngan diorg sbab diorg besar..yes kita da hati2 ngan diorg..tp diorg sniri xda kesedaran..patotnyer, diarg kena la pkir...diorg ni besar..kalo diorg salah step diorg bleh ragut byawa org lain..dorg ptotnyer dua kali gnda lbih behati2..ni x..ape nk jadi ntah ngan driver2 zman skang..








da latu..byk gak driver lori n driver bas y xda lesen..mcm kes baru2 ni..y bdk skolah satu bas nk g Genting tuh...17 org meninggal cmtu jer..sbab ape??driver dia xda lesen...kesian nyawa bdk2 skolah ni..sia2 cmtu jer..phak syarikat transport pown ptot take seyes la pkara2 cmni..amik tahu hal pmandu2 y diorg nk hire..da byk sgt da nyawa rkyat M'sia ni mlayang sbab kecuaian pmandu bas..kes 10/10/10 tuh pown xreda ag da msuk kes cident bdk skolah plak..diorg xpnah nk sdar..mcm my kwn pye anti..dia mninggal sbab tsepit bwah lori..nk tau cmana dia bleh tsepit?? time tu kat traffic light..lmpu mrah so ngah benti la..dpan keta anti dye ada lori..ntah mna dtg satu ag lori..ngan lajunyer..xsmpat nk break kt trffic lihgt tu trus lggar keta anti dye tsodok bwah lori y ag satu..anti dye pkai kncil je kowt..bygkan btpa cuainyer driver bas n lori..gram tol ngan diorg2 ni snarnyer..sbab tu i lpas dlm blog ni byk2...


haaaaah..da lega da lpas suma td..smpai cni je my post ntuk pg ni..hehe..xleh pnjg2 kang bosan lak..hehe..

c u in da next post
~xoxo~


ziana yusof

Friday, October 29, 2010

pagi yang gelap::

~ assalamualaikum ~

monink everyone..it's a rainy day dis mornink huh..however, my tiny heart isn't say dat so...hari ni i nk balik penang..yahoooo!!!!!!yesh2..seyes windu gyler kat umah..mish u mom..mish u sooooo much..last kta jpe raya ari tue..da lma kowt..nk hug u lma2..mmmuahhh mmmuah!

well, becerita ttg ujan, suma mesti pnah dgr quote ni..' i really love walking in the rain coz nobody can see me cry ' tol x?? the fact is, bnda ni mmg btol pown.. i've done it many times..hehe..malunyer (≧◡≦)wink2.. nape pmpuan slalu nanges????hehe i'll tell u.

slalunyer, lelaki mesti kata pmpuan ni ngade2, gembeng sbab suka nanges..sbnarnye, prempuan ni hati dia lmbut..dia nangis bila hati dia tesentuh..even ckit pown org cuit hati dier..xkira la..org tu buat jahat kat dier ker..org tu terlalu baik dgn dier ker..smua tu bleh buat dia nanges..lelaki xdpt rasa apa feeling y seorg prmpuan rasa..sbab laki ni dilahirkan sbagai pemimpin..seorg pemimpin mestilah tabah..menangis ni bukan benda yang leceh atau perkara yg menyusahkan bak kata lelaki..sbenarnyer, nangis ni ada baiknyer...hehe










apa yang baek tentang nanges??









Mengurangkan stress
(bleh tnangkan feling yg serabut..hehe)
Tanda keinsafan/penyesalan(pengisian rohani agar sentiasa beringat akan ALLAH).

 Sebagai ugutan emosi
(agar menjadi seseorg yg ada feeling..xde la hambar jer..hehe)


mencuci mata
( merupakan salah satu cara untuk meluahkan rasa tension and dalam masa yang sama, dapat membuang bahan kimia yang terdapat dalam mata)

Perempuan ni ada 9 emosi dan 1 akal. Emosi yang terkumpul banyak ini, membentuk peribadi seseorang pompuan  yang ketara kelembutannya, kasih, bertimbang rasa dan menghargai orang disekeliling dier. Daya tumpuan akal seseorang pompuan banyak dipengaruhi oleh emosi samada ia memberi kesan baik ataupun buruk. lg satu, kalo pompuan tu nangis 2-3 kali atas sbab rasa syukur dan redha, dier akan dpat pahala untuk tangisan dier yg kali ke 2 dan 3.

antara kesan tangisan perempuan....

rasa puas hati...(bleh release tnsion!!)

dapat perhatian (tue yg dia nk sbnarnyer..(*^ -^*))

mata yang bersih (baik ntuk kesihatan..hehe) 

da la..smpai cni je k...nnt da msa i wat posy lg k..mmuahx mmuahx!!

c u in da next post
 ~ xoxo ~ 

ziana yusof



Thursday, October 28, 2010

hari yang serabut::

~ assalamualaikum ~


emm..hari ni my life cam jd serabut ckit snarnye...nak tau nape?? sbab bgn lmbat..urgh..mmg kelam kabut gak pg td..tp wat muka relax jer..xnak tnjuk glabah dpan housemate..malu..hehe(blushing) ni baru prmulaan ntuk hari yg serabut snarnyer..da trun baris, ttiba jer officer asingkan ldies..mak ai...standby bed upanya.mmg cuak abes sbab slama ni i xpsg cdar putih..sejak2 da bleh kunci blik ni, trus tukar cadar..ltak cdar biru jer..cdar ptih nk smpan wat layout..kalo pkai nnt kotor susah plak kan???so bek smpan..dat's y la pkai cdar biru..alih2 stndby bed..

ktorg pown belari2 mag2 g nek tgga..ye la..nk g tgk blik kmas ke x?? cam bias la..kalo stdby bed mst dia nk proper..so trus la g lari n carik cadar lam toyogo n nk g psa..engat smpat la..ye la..umah i umah y plg atas..so badget offcer nk g aras bwah dlu la..alih2 dia da dpan pntu umah..tp dia g umah dpan dlu,nsib bek la..trus la suh jr blik tlg i psgkan cadar..nsib bek smpat..tp dia xmsuk pown blik i..dia msuk blik dpan jer..so slamat ag..hehe..tp prasaan cuak ni Allah je tau..huhu..y sakit atinyer, xda sorg pown gtau i y pg ni ada stdby bed..jr blik aku ni pown satu, aku da xready pape dia leh wat bodo jer..mmg berapi aku ngan dia pg td..da tu, da tau ada stdby bed sapu la blik..blik kao aku xsapu mmg habes la..xkn sapu smpai bla2 agaknyer..gram3333..

g klas lak dpt tau esemen groupg y spatotnyer anta smalam x antar n xsiap ag..lg btmbah pnas la..i've done my part k..xpe la..i wat xtau jer..biar lah mereka, mereka dan mereka tu y settlekan..kdg2 da mls nk amek port..ktorg skang ni pon bukannyer bz..rilek je kowt..rokol da xder..bknnyer ada klas mlm..sniri pyer kejer siapkanla..bosan lah kdg2..xpe..dpan2 mmg i xmrah..i'm using this blog jer nk lpas mrah i.xper kan readers?? u don't mine kan3??hehe

citer psal keja xsiap plak..ada la hamba Allah i..si dia ni sbnarnyer seorg y baik..sy xnafi ajaran agama dia mmg sy kagum..tp tu dlu..skang sy tgk dia da makin lalai..lalai ngan hdup dia sniri..sbagai kwan, bla org lain tindas dia, buli dia, bahankan dia, sy cuma nak bebaik ngan dia..kalo bleh sy xnak la buat bnda y sama kat dia sbab km bdua ni sma2 kwan..sma2 kaum hawa..sy ni bleh dikatakan penyabar gak orgnye(org kata k..bkn sy tau)hehe.. tp, tahap kesababran org tue ada limit dia kan?? maaf kepa 'si dia' bukan sengaja sy ni smkin berkasar ngan awk..tp sy da hilang sabar dgn awk..sy kalo bleh xnk awk trus- trusan lalai cmni..sy nak awk sdar, org sekeliling awk byk becerita psal awk..at last nk kna blame org y dekat dgn awk nih..km da cuba nasihat awk kan..bkn xcuba..tp awk abaikan..

'awk', sbab ktorg smua nasihat awk ni pown ntuk kbaikan awk gk.bila nasihat awk lari..awk ckp tu urusan awk..tp awk sdar x apey jd pd awk?? awk xbleh nk manage keja awk..awk lalai, awak buang masa, awk abaikan keja2 awk, awk tangguhkan keja awk..bila keja da betangguh, mula la awk kelam kabut..xdpt nk antar keja on due date..awk bkn bdk2 lagi..awk da bsar..tp awk prangai mcm bdk 10 tahun jer..sy tya roomate awk ape y awk buat..sy xsgka awk jd smpai mcm ni bla da pndah..sbab dlu ktorg rmai nk tgur awk sbab ktorg nmpk ape y awk bwat..tp skang awk ptotnyer da jd lbih mtang..da ada privacy tp awk xguna privacy t ntuk bnda y btol. awk pkirkan la sendiri..tu diri awk..km cuma bleh nasihat jer.. kalo bleh sy nak kta sma2 bejaye awk..kalo sy je bjaya tp kwn sy kecundang pon xsronok kan??


'awk', awk pon tau kan ALLAH murka pd hambanya y suka membazirkan masa..ilmu agama awk lg tinggi dr sy y xseberapa ni..tp knapa awk berterusan wat perkara y xdisukai ALLAH tu?? sy xtau cmana sy nk sdarkan awk..awk engatlah..sy bukan cemburu dgn kehidupan awk sekarang jauh skali nk menjatuhkan awk..tp sy nk awk sedar..sy nk awk bgn , buka mata dan bepijak di bumi yang nyata..awk ni seorag student universiti..awk ada tggungjwb ntuk ibu awk..awk da bagi hrapan tggi kat  awk..awk ni harapan keluarga awk..kalo awk bterusan dgn sikap awk ni..sy takot awk kecundang dlm pelajaran awk..BANGUNLAH awk..sy risaukan awk..tu je sy nk luahkan setakat ni..


ops..lupa lak..result ntuk stdby bed hari ni ialah showprade semua skali ntuk ldies..hehe...malasnyer..so far y ni je sy nk luahkan dlm blog ni hr ni..tgklah..kalo xpnat kena showprde hr ni, i wat another entry k..tu pown kalo i rajin lar..hehekdg2 i prefer tgk utube ag..huhu..i rsa pasni nk selit - selitkan entry psal maklumat la..bnda2 y korg xtau..nak share ngan smua pape y common sense y kta perlu tahu..sape tahu..mybe bguna ntuk kta future nnt..heheokay???hehe..



c u in da next post
~ xoxo ~


 ziana yusof




Wednesday, October 27, 2010

perkara yang perlu lelaki tahu tentang wanita::

~  assalamualaikum ~



 Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

 Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf. Tapi jangan biarkan dia terlalu lama.

 Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).
 Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.


Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

 Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tahu macam mana nak menerima pujian.

 Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar atau lukakan hatinya sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.

 Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

 Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

 Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

 Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

 Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

 Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.
 Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

 Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

 Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

 Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

 Satu ucapan ‘Hi’ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

 Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

 Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

 Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

 Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..
 Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

 Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah…

 Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa





C U IN DA NEXT POST


~ XOXO~






ZiANA YUSOF















sumthin yg korang mungkin suka..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Name:
Email Address:
Alamat Pengahantaran:
Pengahantaran Melalui: pos laju
by hand
Kos Penghantaran:
Senarai Produk: VCO SOFTGEL CAPSULE : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
VCO PURE OIL : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
CATALYST COLLAGEN : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
CATALYST FIBRE DRINK : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
CATALYST MIND BOOSTER : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
HAIR TREATMENT : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
HAIR REVITALIZER : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
Jumlah Pembelian: 1 unit
2 unit
3 unit
4 unit
5 unit
6 unit & keatas
Senaraikan Jumlah Melebihi 6 Unit Ke Atas:

Pembayaran Boleh Dilakukan Menerusi : tunai/transfer/bank in

 

 

PIHAK KAMI HANYA MENERIMA TUNAI DALAM BENTUK RM DAN PEMBAYARAN MELALUI A/K MAYBANK SAHAJA

 

Pembayaran Boleh Dilakukan Ke Akaun Ini :  Maybank - 157353016573 (Nur Fauriziana bt Md Yusof) 

 

 

Maklumat Lanjut Hubungi Saya : Ziana (0132964254)

 


This form powered by Freedback


SHout






ShoutMix chat widget
/*------ IMAGE ANIMATION------*/ img {filter:alpha(opacity=100); -webkit-transition-duration:.5s;} img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .6; -webkit-box-shadow: 0px 0px 20px #FF3366; -moz-box-shadow: 0px 0px 20px #FF3366; -webkit-border-top-right-radius:30; -webkit-border-top-left-radius:30; -webkit-border-bottom-right-radius:30; -webkit-border-bottom-left-radius:30;}img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .60; border: 1px solid#FF3366; border-radius: 50px; -moz-border-radius: 50px;} -moz-opacity:1.0; opacity:1.0; } img:hover { filter:alpha(opacity=80); -moz-opacity:0.80; opacity:.80; } u { text-decoration:underline; border-bottom: 2px dotted #ff0080; padding: 0px; }