mYFoLLoweRs

About Me

My photo
~ not much to say bout me..seorang yang sntiasa mencuba untuk menjadi yang terbaek...mengharapkan yang terbaek in watever yang i bwat..hehe..always hoping every wishes come true =) (Allah pls hear my pray)

Monday, May 23, 2011

::breakup's::

~assalamualaikum~

pepagi yg indah coz free je pg ni nak isi2 belog ni ckit ngan tips yg xseberape...hehe..eden senaunyer baru pndah ni..da sminggu cuti sem then blik je 'u' kena pndah lak...penat ngemas brg..huhu..abaikan psal pindah, sila baca statement kat bwh ni..

"have you ever wondered if maybe 
you don't really miss the person 
but you miss the routine"

natang gapo cana ni tetiba kuar jew statement gini r???hehe..td blogwalking kat belog cik zalikha kiter ni...seyes mmg superb tips2 dia bg for surviving break up...antaranya ha..ayat kat atas ni..kita bila da break mmg tangkap leleh sgt...separuh nyawa hilang bak kata org tua..walhalnyer, kita sniri yg lebih2 nk meratap merana..ada my fren ni, da mmg sah2 tau mamat tu mmg stok2 ali setan.da mcm2 mmat tu bwat kt dye..ngaku da tunang la..mak dia xsuka pompuan tu la..diorg xsehaluan la..bila kena nanges2..aku nekat/tekad xnak jantan tu lg..tp bila mmt tu msg balik,caiq abes..jiwa xkental lgsung...bila cana tya je, asal still layan mamat tu..bleh lak jwb syg na..ko kna paham...hmmm

yes! dulu mmg la paham...
tp bla cana sniri da kna braiwash ngan mak cana (o.k.l stands for org kuat leter) 
mmg da mcm cadar putih yg kotor kena sos rendam ngan vanish....tulus trus otak ni kna cmtu..
nak2 bca lak belog cik zalikha td..mmg entry plg seswai la..hehe so ape kna ngena ngan statement kat ats? 
ye la..bla da brek kita msti rndu2 nak meraung2..
nanges xslah(sila rujuk entry yg sebelom2 ni nk tau lebih lnjut ttg nanges :p)..
it's good ntuk release feel kita yg kucar kacir..ada yg bla da lyan sgt blues dia, da start teringat knangan2 lama..then mla la..he' da one 4 me...i should cherish him...i xleh lupakan dia..he's my life..blablabla..com'on la..like the phrase said,kita bkn rndu dia.tp kita rndu rutin kita bersama sidia..bla tiap2 hr msg, gayut..ttba bnda 2 xda..mmg terasa hlgnyer.. tp ce try kita bzkan diri kta wif sumthin else..lgsg xtringat kt dia pown..huhu..kalo suka menyendiri tu yg setan hasut supaya kita rndu la pelah..semua tu mainan minda jer...tukar rutin kita..kalo slalu msg ngan dia, kita tkar rutin lain...


~ tgk tv ngan family ker
~ hang out wif frens ker
~ talk more often to ur frens
~ perhaps beblogging like me
(seyehsly i started blogging to 4get him ;p)
~ facebooking or any other social networking..
~ best part is be around people that can make you 4get him
~ perhaps date other person
(naughty2 girl..huhu)
~ kalo da xtau sgt nk watpe...main je game kat fon tu.
.(kalo nk sgt pgg fon lar..)


so, change your rutin to 4get him....you can do it la..he's not everything to u...
kdg3 kita mg terikut2...cana dulu pown cmtu gak..2 taun..1st love lak tu...but i've decide myself..
cana da bleh overcome bnda ni..anda bila lg??hehe

"dun let feelings control you..
you control your feelings =)"

c u in da next post
xoxo

ziana yusof


Wednesday, May 18, 2011

::which one nak tgk???::

~assalamualaikum~

hari ni cana in dilemma sgt2 coz xtau nak plih citer mna yg nak tgk...citer ape yer???haaaa...pe lagi kalo bkn citer yg nak kuar panggung besok...i got no time to watch both so kna choose one only...emmm cmana 2 yerk???
moh kiter tgk citer apa yg bwat cana pning sgt2...citer dia msti la citer hit kan..
pe lg kalo bkn "pirates of the carribean " n citer "nur kasih the movie".. dua2 ni mmg citer fav n xpnah miss tau...cana tgk citer pirates kat panggung every part tau..part 1 : curse of the black pearl smpai la part 3 : world's end..semua tgk panggung..nur kasih lak..mmg la xtgk panggung sbab dia kuar kat tv jer...tp xpnah miss satu episod pown tau..mula2 xda feel nk tgk sgt coz engat bleh download jer...tp td tgk lak nur kasih the movie pyer the making...cam beeeeeeeeeeest jer...2 yg menggelabah tu...so cane yerk???hmmmm....
 jom usha2 serba ckit ttg citer besh nih...


Direktor : Khabir Bakhtiar
Pelakon : Tiz Zaqyah(Nur Amina), Fizz Fairuz (Aidil) dan Remy Ishak (Adam)
Sinopsis : citer ni konflik ttg keluarga Adam n Aidil...konflik start bila isteri Aidil Aliya meninggal..so Aidil mula rasa kesunyian n cinta 3 segi between Aidil,Nur n Adam jadi balik mcm msa dlm siri dulu lar...byk konflik dia...Nur kena tembak..Adam hilang coz eksiden kat pdg pasir..tgk the making td mmg cambes wa cakap lu...tp xtau la best tahap mna kan..hehe..nak tau best ke x...tgk sniri besok..huhu

Direktor: rob marshall
Producer : jerry bruckheimer (gratest producer ever)
Pelakon : Johnny Depp, Geoffrey Rush, Penelope Cruz, Ian McShane
Sinopsis : as usual, Johnny Depp(Kapt Jack Sparrow) mula cari pasal bila dia ngan Geoffrey Rush (Kapt Barbossa) cuba nak try cari Fountain Of Youth (air terjun yg dpat wat diorg muda).. masa ni la Jack ttba jpe ngan xgirl dia Penelope Cruz yg paksa diorg naik kapal Queen Anne's Revenge. pastu diorg kena face most feared pirates Ian McShane (Kapt Blackbeared)..

c u in da next post
xoxo

ziana yusof

Monday, May 16, 2011

:: antara perempuan berambut panjang atau pendek ::

~assalamualaikum~



td tgk la citer ni tajuk dye "secret garden"..biasala..org da lma xtgk tv..
so alang2 da cuti ni 24 hours dpan tv je la jwbnyer...cana ni mmg hantu tv....
kalo dulu kecik2 mesti abah ckp cmni "sng2 hang gantung tv tu kat tengkok hang.." geram sgt coz anak manja dia ni xleh renggang ngan tv..hehe..mic u abah =)
dah2..bkn tu nak citer mlm ni.. mlm ni den nak kabo r..

antara awek rmbt pnjg mlm ngan awek rmbt pendek mna ag cantek???

well, dlm byk2 kajian state dat pompuan rmbut panjang ag seksi n menawan dr ldies rmbut pnjang...
but actually it depends on the eye of the observer la kan...4 me..
dua2 pown seksi..hehe ye la..kalo rmbut panjang mmg menawan bila tgk 
dia mengurai atas bahu then bila plak dia flip rmbut dia ke blakang..
fullamak...memang sentap wa ckp lu..
pndangan lelaki kat pompuan rmbut pnjang is diorg ni manja..
ada laki yg suka sgt awek yg manja n melentok ni..ya la..xmelawan..pjak semut pown xmati..
tp kbanyakan rmbut pnjg ni, seksi dia lbih ke arah kegedixkan..sorry to say..
ada yg ayu 2 ayu la..tp sumtimes nmpk gedik lak..tmbah2 bla nk selit2 rmbut blakang tinge sambil mata pandang bwah..hehe

even rmbut pnjg cantik, rambut pendek pown apa kurangnyer...
pompuan rmbut pendek ni melambangkan pompuan yg kuat,tabah n independent..
ala2 ganaz gitu..lg seksi sbab dia gnaz2 ckit..hehe..
contoh cam milla jovovinch lam citer resident evil..sgt anggun tau..
.rmbut pendek ni anggun senarnyer..
charlize theron dlm citer aeon flux pown sgt cantik...
muka dia ayu tp ngan rmbut pendek tu mnunjukkan dia tough..full wif spirit...
mmg soul cana la ganaz2 ckit (bkn nk jadi poyo..but i'm a soldier k )
so rmbut pendek xburuk pown snarnyer...pendek bleh..jgn sampai menyerupai jantan dah la..
ye la..dlm islam da ckp xbaek rambut pendek menyerupai lelaki(dgr tu cik asmawati..bajet alim=p) pandangan org laki kat pompuan rmbut pendek is diorg nmpak ganaz..
ada yg suka pompuan ganaz coz diorg kata mencabar..ape yg mencabar??
 2 bab lain yek..t cana cta lain..hehe

akhir kata, antara rmbut pendek n rmbut pnjang, ada kelebihan n kekurangan masing2...
tp apa yg terbaek ntuk kita muslimah ni ialah pakai tudung...
kan lagi manis ttp aurat tu dr kita dedah sana sini..ya tak??
(eleh cana pown bkn baek sgt) yes cana sedar i'm not a perfect person da mcm lagu simple plan lak..
abaikan..but 4 me, xslah kita nak ingatkan sedara sesama islam kan...
hehe..da panjang sgt melalut..
enjoy ye everyone =)

c u in da next post
xoxo

ziana yusof

:: currently in peace ::

~assalamualaikum~


after a day cana kat penang br sempat nk touch keyboard ni..hehe..miss my hometown so demn much..so xnak wat paper xcept enjoy my day wif my fmly..mlm2 buta ni spatotnye da tdo la kan...tp blik jer dr Juco trus g mamam ikan siakap 3 rasa satu set kat seafood tomyam..sengkak prot mlm2 buta makn..hehe..so da alang2 xnak tdo awl..pas solat isyak on tv..bkak channel hitz.tv ada lak konsert K-POP..mmg xlpas la mata cana nonton artis korea..mmg masyuk sgt tgk..konsert G-NA,4 MINUTES ngan BEAST..mmg besh n terbaek...

mmg cana mnt gyler korea..tp dlm byk2 group cana plg suka BIG BANG..agaknyer kalo dpt tgk bing bang dpan2 bleh histeria ooo..sapa jer xknal bigbang...artist korea pling feymes...lgpown cana mmg knal big bang ni dr skolah mnengah ag msa 2..time cana form5..1st single diorg cana engat ag..lagu "i'm sorry i love you" or tajuk lg satu "lie"..msa tu korea ni feymes sgt..so xrmai amek port psal diorg..so cana pown slow21 je tgk..msa 2 bigbang xensem ag...muka bdk2 je smua..ye la..umur diorg pown sebaya cana jer...

big bang ni slowly develop jd group yg best sgt...lagu2 dia mmg tangkap jiwa...dgr byk kali pown xbosan...lagu yg bwat grup diorg melonjak naik lagu "haru-haru" makna dia "day by day"..lagu ni sdap sgt...vc dia pown sedih...hehe..dlm byk2 group member big bang, cana plg suka skali "TOP"..ramai ckp dia poyo coz ska pkai spek itam...biar la..4 me dia macho..huhu..mmg ciri2 idaman..mamat macho..ag satu TOP ni kelakar..ska bwat lwak n perangai dia mmg mcm bdk..bila dia rap...fuhh!!! xda sapa bleh lawan..fluence gyla larh..dia antara tulang blakg big bang gak la..sbab tone dia rap tu mmg unik..xcaya dgr la sniri kat utube..hehe 2 je nak cita..i miss bigbang..hehe

ni la big bang..hehe

ni seung ri - very cute n sgt pemalu (''.)

ni tae young - good dresser n dancer

ni Gdragon - good rapper n great voice 

ni daesung - dia ni plg muda dlm group..slalu kna buli

jeng jeng jeng..

ni la top - always da best..dia la yg slalu buli daesung =P

 ni peranan diorg masing2..huhu

c u in da next post
xoxo

ziana yusof








Wednesday, May 11, 2011

:: uniknya dia ::

~assalamualaikum~

entry mlm ni serba ckit bout wat i loooike da most..."kucing"hehe...
cana ni mmg cat lover dr kecik ag....kucing ni cute n sgt sesuai jd tman kita kalo kita sunyi or sedih tau...like my cat..dia mcm tau2 je kalo cana sdih...msti dtg menyerendeh kat cana..love my cat shangat2(^^,)...kucing pown mcm mnusia gak...ada yg dilahirkn unik..ni cana nk tnjuk gmbar..antra gmbar kucing2 yg dilahirkan unik.meh kita tgk ikowt ranking ;)

ranking ni dr yg pling last smpai yg paling worse tau ;p

ni ranking ke 10..besar kan??? (geram!!)

ni lak rank ke 9 (tembamnyer..)

ni rank ke 8 (soooo cute)

ni rank ke 7 (subhanallah...)

ni lak rank ke 6 (mcm hdung zizan ML)

ni rank ke 5 (no komen..huhu)

ni lak rank ke 4 (begitu unik skali..btol ni.)

ni rank ke 3 (mmg ada cat specis ni tau!!)

ni lak rank ke 2 (ni mmg rare species..unik gyla.)

tada...winner hr ni is dis "CAT" (ape nak jadi..huuu)

2 saje ntuk entry nlm ni...so anyone yg xpuas hati ngan ranking yg cana bg ni...just leave your comment here..hehe

c u in da next post
xoxo

ziana yusof

:: kelapa dara bukan anak dara ;) ::

~assalamualaikum~

hai mates..hari ni tgk tajuk pown da tau...
minyak kelapa dara lagi..
hr tu da wat entry psal ni..hr ni bwat lagi..cana bkn ape...
cana nak share pngalaman cana ginakan product catalyst ni...
cana bkn tipu tau..product ni mmg bekesan...
cana nak share psal minyak kelapa dara ni ngan dear readers semua so smua org tahu yg kita semua bleh jaga kesihatan kita disamping menjaga kecantikan..
2 in 1 tau...susah nak dapat ni...
hari ni cana nak citer ckit ape itu minyak kelapa dara kat semua..

Jadi apakah sebenarnya minyak kelapa dara? Minyak kelapa dara adalah minyak yang diproses tanpa penggunaan haba atau kimia di mana struktur asal dalamnnya dapat dikekalkan seasli aslinya. Berbanding dengan minyak kelapa biasa di mana haba dan kimia digunakan sewaktu memproses yang mengakibatkan struktur asal dalamannya berubah membawa kepada kemudaratan apabila manusia memakannya. 

Untuk kegunaan luaran : 
1 . Dapat membantu mengurangkan berat badan .
2 . Menghasilkan tenaga segera&sentiasa segar
3 . Melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit
4. Sangat bagus untuk masalah jerawat&jeragat serta parut2 lama
5. Mengatasi masalah kulit berminyak

Untuk kegunaan dalaman :
1 . Mencegah risiko penyakit jantung&kadar kolestrol yg tinggi
2 . Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin dan asid amino
3 . Melegakan pernafasan
4 . Melawaskan pembuangan air besar dan air kecil
5 . Mengurangkan keadaan mudah lapar
6. Melancarkan kitaran haid& menyeimbangkan hormon
7. Sebagai agen pelincir dalam hubungan suami-isteri

so ape lagi mates....penggunaan produk Catalyst ini t'bukti berkesan....jgn lepaskan peluang and untuk memiliki slh 1 produk catalyst yg hangat di pasaran (VCO)..kalo de pape nak tya,u may post ur entry kat express corner cana tue ;)


c u in da next post
xoxo

ziana yusof





Tuesday, May 10, 2011

:: kita ditipu yahudi sebenarnya ::

~assalamualaikum~

tgk tajuk entry tekejut kan??? ye la..hr ni cana da xplore bnda baru...MasyaAllah...rupa-rupanya...HARI IBU ITU HARAM...sound so cruel kan???tp mmg kenyataan..ada sejarah dsebalik hari ibu snarnyer...



sejarah hari ibu :-

1) hari ibu ni pada mulanya PERAYAAN MUSIN BUNGA oleh org2 Greece..diorg sambut perayaan ni sempena raikan RHEA mak kpada tuhan diorg...

2) then org England sambut perayaan ni yg dinamakan MOTHERING SUNDAY sempena meraikan Mother Mary..masa ni perayaan ni disambut mggu keepat bulan mei..

3) pastu, rmai orang kristian sambut smpai menular keserata dunia..diorg raikan mothering sunday ni then ada yg start bg hadiah kat ibu masing2...masa tu, pekerja2 ladang n buruh2 akan diberi cuti hari ahad ntuk smbt mothering day ni..

4)dari sambut dgn mak sendiri, trus diorg sambut kat gereja plak...diorg sembahyg kat gereja ngan mak diorg, pastu kat gereja kan ada depa pya Mother..so diorg raikan skali mother depa tu...MOTHERING CHURCH..sempena penghormatan kat mother church tu yg bg sokongan spiritual kat depa..

5)then anna darvis mntak kat president Amerik masa tu ntuk jadikan hari ibu disambut diseluruh dunia..dia berjaya merayu kat church ntuk tukar hari smbutan mothering day tu pada minggu ke2 hari ahad sempena hari kematian mak dia...

tu la sejarah MOTHER'S DAY yg hari ni kita sambut...bkn stakat mother's day ja...APRIL FOOL smua tu kta xleh sambut...mmg nampak sronok..tp tu la permainan org kafir nak sesatkan kita ngan cara halus..nampak permainan dia kat c2???hehe..so nasihat to all reader's, hati2 bla kta nak clebrate sumthin..kaji dulu samaada dia bersesuaian ke x dgn agama kita..kita xperlukan hari ibu ntuk ucapkan tria kasih kat mak kita..setiap hari pown kita mesti tnjukkan kasih sayang kita kat mak kita..

c u in da next post
xoxo
ziana yusof


http://coretansipandamerah.blogspot.com/2011/05/kita-ditipu-yahudi-sebenarnya.html

Monday, May 9, 2011

:: menghayati erti CINTA ;) ::

~assalamualaikum~

tgh2 tension paper ptg td..ttba trasa nak dgr satu lagu yg memang teramatlah merdu hingga menusuk jiwa raga...lagu ni 1st time dgr masa ngah terjah blog islamic yg my fren erra bukak...thanx to erra ;).. memandangkan waktu tu kul 4 pagi n suasana yg masyuk..dgr lak lagu ni..trus jatuh cinta <3...so sama2 kita hayati lagu tentang cinta ni k =)



Bersaksi cinta diatas cinta
Dalam alunan tasbih ku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman dimalam sunyi penuh do'a

Sebut nama Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukmu
satu nama teman setia
Naluriku berkata

Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu



Tajuk lagu : Istikharah Cinta
By : Sigma

c u in da next post
xoxo

ziana yusof






Friday, May 6, 2011

:: setelah sekian lama ::

~assalamualaikum~

hehe..tgk tajuk mcm panik jer...sekian lama ape agk2 er???
jawapannye setelah sekian lama xwat entry kat blog ni...
hr ni nak curi pluang yg ada wat entry..hehe...mmg skang ngah bz coz final..
tp senarnya da sminggu lbih rest xda paper...
nak wat entry termalas lak coz layan movie je 24 hours...sorie yerk...
bedasakarkan pengalaman n pemerhatian sy...
lpas jer sy ltk gmbar mamat korea kat page ni..
my follower trus meningkat mendadak..wadush...tekezut saye...
btol la bak kata Hazwan Kepo...kalo letak je gmbar artis kompom blog byk follower...
myb coz blogger skang mmg kuat gossip bab2 artis nih...

one more thing nak citer...
bout me yg terasa besalah coz muka kena calit ngan kek...
muka kena calit ngan kek pown salah ker????
slah sbab mamat yg calit kek kt muka sy 2 da empunya makwe...tak terpikir plak bnda tu mengguris hati makwe dier (ayat nak ayat novel..huhu)..
so let me get this straight to misz Yana Yonet, there's nothin between me and ur mr Lipas k...we were just friend..u should trust him..
he's all ur's..dia ngan sy da mcm adk beradik..not more...
myb 4 u bnda ni mnyakitkan or mengguris hati..but kat UPNM things like this are normal...
sorry yerk..nak tegur misz yana pown erasa segan kowt2 org tu marah kat kta lg...so take ur time n i'm sorry...peace k..

ni lah gmbar kontroversi...hot lak rase..da mcm artis..huhu =)



ziana yusof

sumthin yg korang mungkin suka..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Name:
Email Address:
Alamat Pengahantaran:
Pengahantaran Melalui: pos laju
by hand
Kos Penghantaran:
Senarai Produk: VCO SOFTGEL CAPSULE : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
VCO PURE OIL : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
CATALYST COLLAGEN : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
CATALYST FIBRE DRINK : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
CATALYST MIND BOOSTER : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
HAIR TREATMENT : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
HAIR REVITALIZER : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
Jumlah Pembelian: 1 unit
2 unit
3 unit
4 unit
5 unit
6 unit & keatas
Senaraikan Jumlah Melebihi 6 Unit Ke Atas:

Pembayaran Boleh Dilakukan Menerusi : tunai/transfer/bank in

 

 

PIHAK KAMI HANYA MENERIMA TUNAI DALAM BENTUK RM DAN PEMBAYARAN MELALUI A/K MAYBANK SAHAJA

 

Pembayaran Boleh Dilakukan Ke Akaun Ini :  Maybank - 157353016573 (Nur Fauriziana bt Md Yusof) 

 

 

Maklumat Lanjut Hubungi Saya : Ziana (0132964254)

 


This form powered by Freedback


SHout






ShoutMix chat widget
/*------ IMAGE ANIMATION------*/ img {filter:alpha(opacity=100); -webkit-transition-duration:.5s;} img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .6; -webkit-box-shadow: 0px 0px 20px #FF3366; -moz-box-shadow: 0px 0px 20px #FF3366; -webkit-border-top-right-radius:30; -webkit-border-top-left-radius:30; -webkit-border-bottom-right-radius:30; -webkit-border-bottom-left-radius:30;}img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .60; border: 1px solid#FF3366; border-radius: 50px; -moz-border-radius: 50px;} -moz-opacity:1.0; opacity:1.0; } img:hover { filter:alpha(opacity=80); -moz-opacity:0.80; opacity:.80; } u { text-decoration:underline; border-bottom: 2px dotted #ff0080; padding: 0px; }