mYFoLLoweRs

About Me

My photo
~ not much to say bout me..seorang yang sntiasa mencuba untuk menjadi yang terbaek...mengharapkan yang terbaek in watever yang i bwat..hehe..always hoping every wishes come true =) (Allah pls hear my pray)

Sunday, November 14, 2010

need to be strong!!

~ assalamualaikum ~


huh....i'm starting my post with a huge sigh..kenapa mcm ni??? my mood mmg totally spoiled!! br jer  nk sonok2..ye lar.. td function intake..mmg best sgt..mnangis2 i bkar ayam..hehe..thanx guys 4 such wonderful party...hope ada ag pasni...aku pown sbab xcited sgt ngan fnction 08 lekir ni...try la bebaek blik ngan sorg bdk ni...YES!! aku mmg mrah gyler kt dye dlu sbab ada la sumtin happen btween us..(its a secret..hehe) aku ngan muka tbalnyer..gi mnta maaf..dia pown ckp xda pape..so i guess we're  both cool la..hehe..
 then all of sudden ktorg dpt info ada pjumpaan ngan co kul 10.30...mmg glabah abes...ayam hbes bkar kul 9.45 cmtu la...ngan ktorg smua da la pkai game order..so mmg rushing abes..bg shift tukar2..stngah bkar ayam, stngah ag salin baju..hehe..mmg spoiled party ktorg tol! br engat nk lpak2..nk borak2..tp bla da jd cmni ape ag...hehe..kelam kabut smua makan...mmg terbantut sistem pencernaan gua pasni..org tua2 pesan kalo nk mkn spaya nk bagi hadam ngan baek, kunyah mkanan tu 44 kali..sunah Rasuluhhal tau!! tp insiden mlm ni, kunyah mkanan 3 kali jer trus telan..hehe


end of story psal underground function ni.. g lak baris dpan mess hen smua msuk mess tgu co dtg...msa ni la hati aku mcm kena tsuk duri..aku tgk dia baek pya lyan................argh!! ntah npe bla tgk dia, feeling jeles tu still ada...urgh..engat i dah get over wif all dis already..tp ada ag sisa2 upanya...sisa pown pedih oooo..sgt2 pdih tgk dia mcm tu..nak2 plak bla member2 dia da bgn, dia bleh ag stay n amik no bdk tu ag..Ya Allah..knapa aku nk kena tgk smua ni?? da ckup aku sakit ngan apa y dia da bwat kat aku, knapa msti aku tgk bnda ni? knapa lak aku bleh dduk dkat ngan dia?(my fren y cari tmpat td..angkat muka tgk2 nmpak dia..huhu)sdih, mmg sdih sgt2...


da la tgh sdih + geram + marah + sakit ati kat mmat tuh(the devil) ttba lak ada sekor mangkuk ayun nih leh kata kat aku.."abes manis sepah dibuang" pergh.mmg meletup aku..xpsal2 da kena maki ngan aku..mmg xsyg mulut btol lal mmamat cikadak ni...seyes wa ckap lu..wa rsa tehina gyla dia kuar ayat cmtu..rasa cm nyesal gyler babi kapel! mmg sdih gyler smpai aku nanges kat c2 jgk! aku mmg xleh than sgt.. aku ni kat luar mmg nmpak mcm 'bro'..tp hati gua hati tisu bai..cpat koyak..kalo da koyak mmg nanges la jwabnyer...
point aku snanrnyer satu kat cni...nape la hati aku ni lmbut sgt????nape aku xleh jadi keras mcm hati batu???mmg pnat sgt da mnanges sbab dia..tp dia sikit pown xpduli..kalo btol syg aku msti dia care psal aku kan??btol x??? kat mlut je ckp syg tp hati dia??? 


da mcm2 aku wat kat dia..i sacrifice my time 4 him sbab nk wat bnda2 y gembirakan dia..kalo dia syg dia akan engat ape y aku da wat kat dia...xkan jadi mcm skang ni..dia lupa smua..kdg2 aku rasa dia sngaja bwat mcm ni sbab dia xnk lukakan aku..dia pnah ckp dia xsggup tgk aku tseksa..tp makin lama aku rasa...apa dia ckp tu smua tipu jer...just nk comfortkan aku jer..apa y dia bwat..hanya dia dan hati dia jer y tau..we used to be happy..sgt2 hepi..aku heoi sgt smpai pointer aku bleh naik...hope sem ni aku still dpt kekalkan pointer aku..time nk exam la nk jd mcm ni..huhhh..aku beserah je skang ni hoping ALLAH akan kuatkan smangat aku..1st love kot...mmg sakit ooo..hehesound stupid kan??but this is me k..mmg aku jnis take seyes in evrythig!hehe any idea 4 me to become stronger???hehe..just post kat chexbox..need advice dowh..hahahahaha

c u in da next post 
xoxo

ziana yusof


Sunday, November 7, 2010

salahkah aku???

~assalamualaikum ~

salahkah aku kalo nk betanya???  

bertanya sekadar nk mengerat hubungan..bertanya sekadar nk redakan hati yg risau..kalo da hilang satu hari mmg la isau..ntah ape2 jd kat dia ker...ada dia tau ke smua tuh???? hati y risau ni nk mkn pon xlalu..asyik pkir mna la dia ni hlg..nape dia off fon?? dia sakitker?? dia ada masalah ker??? fon dia hlang ker??? xpnah2 mcm ni?? smpai kul 3 kol pon still msuk voicemail... 

salahkah aku mengambil berat??

amik berat sebab nk dia tau aku ni still caring kt dia...xpnah lupa dia...tp ape yg aku dapat bila caring????aku disalahkan balik??nk kata ape??? aku menyibok ker?? aku melenting??? aku ni budak2??? sape aku sbnarnyer??aku tya elok2..i just need xplaination..siap ckp plese ag...tgk2 aku dpt maki...da tu..tgur elok2..dia blas kasar2..

salahkah aku bertanya kebenaran???

aku cuma nk tau benda btol...aku xniat nk sakitkan hati dia pon...kenapa dia nk sakit ati sgt??ada aku bekasar ke??lain la aku maki2 dia..kenapa mcm ni skali dia bwat aku???apa salah aku?? sape y salah sbnarnyer??? i'm just asking..i repeat..'just asking'..easily u got fedup wif me???slama ni ape y wat..ape y jadi..xpnah skali pon aku ungkit..xpnah skali pon aku kuarkan pkataan "FEDUP" kat dia..dia bisu membatu 2 hari, sbab tu aku tya..salahkah aku?????????

salahkah aku merindui dia???

kanapa aku betanya??sbab aku rindu...ssah ke dia nk paham????
kalo dlu, dia y xhenti2 sebut rndu..tp skang, aku sbut jer rndu, trus ada keja lain...ade je alasan.. lari topik ek???sumtimes u said u miss me?? is it true???i'll always remember dat time and date..
 0824H on 30 OKT 2010
pagi tu u kol...only us know wat happen..tu pown if u remember la..cuz u alwiz 4get evrything..kalo x mybe u'll cherish our sweet memories n still appreciate wateva y ada between us kan..we are in good cndition..so npe nak carik pasal????owh..i got u boy..he want me to hate him isn't it???is it true???ntah la, aku pown xtau..may he be happy in wateva he had done..i wish ur happiness..never ur sorrow..dun worry..ur sorrow will be gone..perhaps it's forever...

~ thank you ~
ziana yusof

Monday, November 1, 2010

tragedi oktober::

~assalamualaikum ~

hm...da bpe hari da tggal blog nih..hehe..biasala..kalo da dpt jpe fmly mmg tgl suma bnda la..xnk on9..bazir masa jer..da la susah nk cuti..so kna la spent time y sgtlah pndek ni ntuk fmly..hehe..nk dijadikan citer..dpt cuti jmaat tue kul 2ptg..oc y luluskan..ttba lak kpt razali anta msg ckp 2 all y dpt weekend can only kluar after tts..h..nk tau ape tu tts?? 'tempur tanpa snjata' urghhh..mmg xsuka..mental gyla..da xcited nk kuar dpt msg kul 1..hampeh tul..da la pg tu ssgup xmkn coz i nk smpan perut..bajet nk mkn luar la..hehe..nk xnk kena la gak g tts y mmg mcm bengong coz kena bediri tgh2 pdg ngan pnas terik..mental oo...tp i bejaye scure..intake 08 kan..mmg kki scure..kena pndai la..haha..da scure tu trus g on9 ptg tuh..g bukak utube tgk unique deepsea creature..mmg plik2 pon makluk laut ni..menatang ni hidup kat laut dlm..mmg kita xkn jpe pye..besar betul kuasa ALLAH(insaf kejap..huhu)..xcaya g la tgk sniri kat utube..hehe

 nk dijadikn citer, hari tue pkul 2pg br smpai umah..msa dlm pjalanan tu i almost caught in accident..Alhamdulillah slamat ag..citer dia cmni..my bro bwa keta cm biasa..msa tu ngah nk naik bkit..ada la 2 biji lori kat dpan..mcm biasa la..papan tanda tepi jln pown da tlis ' kenderaan berat sebelah kiri '...so my bro nk ptg la lori 2 biji ni..da nak naik bkit msti la lori kena slowdown kan???ntah cmana, elok my bro press myk jer..ttba trailer yn pnjg gyler tu bleh msuk cmtu jer...da la xbg sgnal..nsib bek my bro smpt tkan brek..da mlelong keta ktorg time tuh..mcm lam mvie mat salleh oOo..siap bunyi sreeeeeeeeeeeeeeeet..ag..hehe..Alhamdulillah kami slamat..

' this is my road ' pye muka..
sbab2 cmni la punca kmalangan leh jd..driver lori nagn driver bas ni suka mkn jalan...diorg suka bwat jln tu mcm jln bapak diorg..ye la..diorg pling besar kan..bg diorg they conquer da road..diorg la besar, diorg la bekuasa..y lain2 ni keta kcik jer..kalo dia nk lenyek pown xpe..kiter kna takut ngan diorg sbab diorg besar..yes kita da hati2 ngan diorg..tp diorg sniri xda kesedaran..patotnyer, diarg kena la pkir...diorg ni besar..kalo diorg salah step diorg bleh ragut byawa org lain..dorg ptotnyer dua kali gnda lbih behati2..ni x..ape nk jadi ntah ngan driver2 zman skang..








da latu..byk gak driver lori n driver bas y xda lesen..mcm kes baru2 ni..y bdk skolah satu bas nk g Genting tuh...17 org meninggal cmtu jer..sbab ape??driver dia xda lesen...kesian nyawa bdk2 skolah ni..sia2 cmtu jer..phak syarikat transport pown ptot take seyes la pkara2 cmni..amik tahu hal pmandu2 y diorg nk hire..da byk sgt da nyawa rkyat M'sia ni mlayang sbab kecuaian pmandu bas..kes 10/10/10 tuh pown xreda ag da msuk kes cident bdk skolah plak..diorg xpnah nk sdar..mcm my kwn pye anti..dia mninggal sbab tsepit bwah lori..nk tau cmana dia bleh tsepit?? time tu kat traffic light..lmpu mrah so ngah benti la..dpan keta anti dye ada lori..ntah mna dtg satu ag lori..ngan lajunyer..xsmpat nk break kt trffic lihgt tu trus lggar keta anti dye tsodok bwah lori y ag satu..anti dye pkai kncil je kowt..bygkan btpa cuainyer driver bas n lori..gram tol ngan diorg2 ni snarnyer..sbab tu i lpas dlm blog ni byk2...


haaaaah..da lega da lpas suma td..smpai cni je my post ntuk pg ni..hehe..xleh pnjg2 kang bosan lak..hehe..

c u in da next post
~xoxo~


ziana yusof

sumthin yg korang mungkin suka..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Name:
Email Address:
Alamat Pengahantaran:
Pengahantaran Melalui: pos laju
by hand
Kos Penghantaran:
Senarai Produk: VCO SOFTGEL CAPSULE : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
VCO PURE OIL : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
CATALYST COLLAGEN : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
CATALYST FIBRE DRINK : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
CATALYST MIND BOOSTER : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
HAIR TREATMENT : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
HAIR REVITALIZER : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
Jumlah Pembelian: 1 unit
2 unit
3 unit
4 unit
5 unit
6 unit & keatas
Senaraikan Jumlah Melebihi 6 Unit Ke Atas:

Pembayaran Boleh Dilakukan Menerusi : tunai/transfer/bank in

 

 

PIHAK KAMI HANYA MENERIMA TUNAI DALAM BENTUK RM DAN PEMBAYARAN MELALUI A/K MAYBANK SAHAJA

 

Pembayaran Boleh Dilakukan Ke Akaun Ini :  Maybank - 157353016573 (Nur Fauriziana bt Md Yusof) 

 

 

Maklumat Lanjut Hubungi Saya : Ziana (0132964254)

 


This form powered by Freedback


SHout






ShoutMix chat widget
/*------ IMAGE ANIMATION------*/ img {filter:alpha(opacity=100); -webkit-transition-duration:.5s;} img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .6; -webkit-box-shadow: 0px 0px 20px #FF3366; -moz-box-shadow: 0px 0px 20px #FF3366; -webkit-border-top-right-radius:30; -webkit-border-top-left-radius:30; -webkit-border-bottom-right-radius:30; -webkit-border-bottom-left-radius:30;}img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .60; border: 1px solid#FF3366; border-radius: 50px; -moz-border-radius: 50px;} -moz-opacity:1.0; opacity:1.0; } img:hover { filter:alpha(opacity=80); -moz-opacity:0.80; opacity:.80; } u { text-decoration:underline; border-bottom: 2px dotted #ff0080; padding: 0px; }