mYFoLLoweRs

About Me

My photo
~ not much to say bout me..seorang yang sntiasa mencuba untuk menjadi yang terbaek...mengharapkan yang terbaek in watever yang i bwat..hehe..always hoping every wishes come true =) (Allah pls hear my pray)

Tuesday, May 10, 2011

:: kita ditipu yahudi sebenarnya ::

~assalamualaikum~

tgk tajuk entry tekejut kan??? ye la..hr ni cana da xplore bnda baru...MasyaAllah...rupa-rupanya...HARI IBU ITU HARAM...sound so cruel kan???tp mmg kenyataan..ada sejarah dsebalik hari ibu snarnyer...



sejarah hari ibu :-

1) hari ibu ni pada mulanya PERAYAAN MUSIN BUNGA oleh org2 Greece..diorg sambut perayaan ni sempena raikan RHEA mak kpada tuhan diorg...

2) then org England sambut perayaan ni yg dinamakan MOTHERING SUNDAY sempena meraikan Mother Mary..masa ni perayaan ni disambut mggu keepat bulan mei..

3) pastu, rmai orang kristian sambut smpai menular keserata dunia..diorg raikan mothering sunday ni then ada yg start bg hadiah kat ibu masing2...masa tu, pekerja2 ladang n buruh2 akan diberi cuti hari ahad ntuk smbt mothering day ni..

4)dari sambut dgn mak sendiri, trus diorg sambut kat gereja plak...diorg sembahyg kat gereja ngan mak diorg, pastu kat gereja kan ada depa pya Mother..so diorg raikan skali mother depa tu...MOTHERING CHURCH..sempena penghormatan kat mother church tu yg bg sokongan spiritual kat depa..

5)then anna darvis mntak kat president Amerik masa tu ntuk jadikan hari ibu disambut diseluruh dunia..dia berjaya merayu kat church ntuk tukar hari smbutan mothering day tu pada minggu ke2 hari ahad sempena hari kematian mak dia...

tu la sejarah MOTHER'S DAY yg hari ni kita sambut...bkn stakat mother's day ja...APRIL FOOL smua tu kta xleh sambut...mmg nampak sronok..tp tu la permainan org kafir nak sesatkan kita ngan cara halus..nampak permainan dia kat c2???hehe..so nasihat to all reader's, hati2 bla kta nak clebrate sumthin..kaji dulu samaada dia bersesuaian ke x dgn agama kita..kita xperlukan hari ibu ntuk ucapkan tria kasih kat mak kita..setiap hari pown kita mesti tnjukkan kasih sayang kita kat mak kita..

c u in da next post
xoxo
ziana yusof


http://coretansipandamerah.blogspot.com/2011/05/kita-ditipu-yahudi-sebenarnya.html

sumthin yg korang mungkin suka..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Name:
Email Address:
Alamat Pengahantaran:
Pengahantaran Melalui: pos laju
by hand
Kos Penghantaran:
Senarai Produk: VCO SOFTGEL CAPSULE : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
VCO PURE OIL : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
CATALYST COLLAGEN : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
CATALYST FIBRE DRINK : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
CATALYST MIND BOOSTER : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
HAIR TREATMENT : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
HAIR REVITALIZER : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
Jumlah Pembelian: 1 unit
2 unit
3 unit
4 unit
5 unit
6 unit & keatas
Senaraikan Jumlah Melebihi 6 Unit Ke Atas:

Pembayaran Boleh Dilakukan Menerusi : tunai/transfer/bank in

 

 

PIHAK KAMI HANYA MENERIMA TUNAI DALAM BENTUK RM DAN PEMBAYARAN MELALUI A/K MAYBANK SAHAJA

 

Pembayaran Boleh Dilakukan Ke Akaun Ini :  Maybank - 157353016573 (Nur Fauriziana bt Md Yusof) 

 

 

Maklumat Lanjut Hubungi Saya : Ziana (0132964254)

 


This form powered by Freedback


SHout






ShoutMix chat widget
/*------ IMAGE ANIMATION------*/ img {filter:alpha(opacity=100); -webkit-transition-duration:.5s;} img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .6; -webkit-box-shadow: 0px 0px 20px #FF3366; -moz-box-shadow: 0px 0px 20px #FF3366; -webkit-border-top-right-radius:30; -webkit-border-top-left-radius:30; -webkit-border-bottom-right-radius:30; -webkit-border-bottom-left-radius:30;}img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .60; border: 1px solid#FF3366; border-radius: 50px; -moz-border-radius: 50px;} -moz-opacity:1.0; opacity:1.0; } img:hover { filter:alpha(opacity=80); -moz-opacity:0.80; opacity:.80; } u { text-decoration:underline; border-bottom: 2px dotted #ff0080; padding: 0px; }