mYFoLLoweRs

About Me

My photo
~ not much to say bout me..seorang yang sntiasa mencuba untuk menjadi yang terbaek...mengharapkan yang terbaek in watever yang i bwat..hehe..always hoping every wishes come true =) (Allah pls hear my pray)

Friday, October 22, 2010

bangun pagi dengan senyuman::

~ assalamualaikum ~ 


monimg semua..hehe..npe ye rsa ceria n begitu bsemangat pagi ni??hehe..pagi ni da bgn lmbat ckit..
xg baris pagi like usual..
sbab tu la ceria..tp spatotnyer tiap2 hr pown kta must start our day wif a smile kan?? cerita pasal ceria ni..
i cannot stand people y bgn pagi 
muka mcm singa nk telan beruang..masam jek..
kalo org penang kata "tarik muka 14"..nape no 14?? sy pown xtau..hehe

so pg ni i nak tell everyone 
nape msti kita bgn pagi dengan senyuman..hehe
bla kita senyum, ada byk kelebihan dia..contohnyer..
kita bleh ubah mood pagi kita y da smemangnyer xsonok sbab tgh tdo sdap2 kens lsk bgn..tmbsh2 mcm sye ni..
ngah tdo sdap2 kena bg g baris..mmg tension sgtlah! tp 
sye overcome tnsion tu dgn snyum..bila kita snyum, 
kita rsa puas hati..secara otomatiknyer, ttba je rasa bsemangat nk jumpa n lalui new day y kta pown tau wat's da consequences(ntah btol ke x eja word nie??
i pown xtau..hehe).so bila da smangat nk menjalani hari y baru, baru la setiap detik n saat ntuk kita spend hari tu 
will be menorable n fluence..kalo ada masalah tmbul 
or huru hara ckit in dat day, cthnyer like me la..test,quiz n passup assgnment in one day..mmg mcm nk pecah otak msa tuh..siap kena halau klas ag coz lmbat msuk sbab i g hntar agment dlu..hehe
(malunyer masa tuh..huhu)..tp xpe..bcoz of my spirit y i dpat 
msa i syum bla bgn pagi hr tu, i juz relax jek
..da kna halau trus balik n facebooking..
esok pg g jpe lectrer mnta maaf..wat surat tnjuk sebab n settle!! no need to have a bad mood on dat day kan???
relax2 suda..hehe

lagi satu, org tua2 pown slalu pesan..
my mom la..alwiz psan suh bgn pagi dgn snyuman 
coz murah rezeki..itu yang ALLAH janjikan pd hambanya..
mmg ada kisah masa nabi MUHAMMAD SAW dulu..
ada seorg miskin i..walaupon dia miskin tp 













setiap pg bla dia bgn tdo, dia bgn dengan snyuman dan bsyukur dgn apa y dia ada even keluarga dia trpaksa kongsi sebuku roti skeluarga sbab xde mkanan..jiran dia plak org y kayakat kwasan tu 

(lebih kurg mcm ktua kmpung la)..kedekut n xpnah bgn pagi ngan snyuman..dia tdo pown muka masam, bgn pagi pon muka msam coz dia tkot org curi hrta dia..dipendekkan citer, ALLAH permudahkan rezeki si miskin ni dan yg si kaya ni pulak jatoh miskin sbab muflis..


lagi satu, snyum ni ada baiknyer..
kalo kita syum, kita bleh jadi awet muda tau..
syum ni lbih kurg mcm snaman muka la..
nnt kulit jd tegang..org tgk pon cntik jer..
kalo muka mcm cuka org tgk pown nyampah..tol x??hehe..
bla tgk org tu syum hati sjuk jer..rsa nk syum balik..
rsa tnang..tp kalo tgk org y suka sgt bwatmuka masam..rsa cam nk g lempang jer..mood org bgantung pada expresi muka kta sniri..so, kta bleh plih sinri..nak org sym kat kita bla tgk kita or nk or nk org lempang kita???mna y sakit mna y x??
tu plihan kita sniri..so which one will u choose???pkirla sniri k..hehe....


c u in da next post

~ xoxo ~








No comments:

Post a Comment

sumthin yg korang mungkin suka..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Name:
Email Address:
Alamat Pengahantaran:
Pengahantaran Melalui: pos laju
by hand
Kos Penghantaran:
Senarai Produk: VCO SOFTGEL CAPSULE : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
VCO PURE OIL : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
CATALYST COLLAGEN : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
CATALYST FIBRE DRINK : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
CATALYST MIND BOOSTER : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
HAIR TREATMENT : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
HAIR REVITALIZER : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
Jumlah Pembelian: 1 unit
2 unit
3 unit
4 unit
5 unit
6 unit & keatas
Senaraikan Jumlah Melebihi 6 Unit Ke Atas:

Pembayaran Boleh Dilakukan Menerusi : tunai/transfer/bank in

 

 

PIHAK KAMI HANYA MENERIMA TUNAI DALAM BENTUK RM DAN PEMBAYARAN MELALUI A/K MAYBANK SAHAJA

 

Pembayaran Boleh Dilakukan Ke Akaun Ini :  Maybank - 157353016573 (Nur Fauriziana bt Md Yusof) 

 

 

Maklumat Lanjut Hubungi Saya : Ziana (0132964254)

 


This form powered by Freedback


SHout






ShoutMix chat widget
/*------ IMAGE ANIMATION------*/ img {filter:alpha(opacity=100); -webkit-transition-duration:.5s;} img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .6; -webkit-box-shadow: 0px 0px 20px #FF3366; -moz-box-shadow: 0px 0px 20px #FF3366; -webkit-border-top-right-radius:30; -webkit-border-top-left-radius:30; -webkit-border-bottom-right-radius:30; -webkit-border-bottom-left-radius:30;}img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .60; border: 1px solid#FF3366; border-radius: 50px; -moz-border-radius: 50px;} -moz-opacity:1.0; opacity:1.0; } img:hover { filter:alpha(opacity=80); -moz-opacity:0.80; opacity:.80; } u { text-decoration:underline; border-bottom: 2px dotted #ff0080; padding: 0px; }