mYFoLLoweRs

About Me

My photo
~ not much to say bout me..seorang yang sntiasa mencuba untuk menjadi yang terbaek...mengharapkan yang terbaek in watever yang i bwat..hehe..always hoping every wishes come true =) (Allah pls hear my pray)

Monday, September 5, 2011

:: Hari Raya ::

~assalamualaikum~

Di pagi raya ke 7 ni, cana baru tehegeh-hegeh nak wish kat semua org " SLAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN " kepada semua yg sudi nak singgah2 kat blog cana ni n to all my fellow frens.da mcm choral speaking plak..hehe..



kat sini cana nak cite skit ape itu pengertian hari raya kat semua..ape pengertian hari raya bagi cana yer???

1) hari kemerdekaan 
sebabnyer after da sebulan tahan perot bepuasa, akhirnya kita merdeka jugak ntuk mkn ketupat n rendang serata kuih raya yg lazat...after sebulan kita terperangkap menghadapi puasa, at last kita back to our routine nak mkn pagi, lunch n dinner..hehe

2) hari menggemukkan diri
da sebulan puasa nak kuruskan diri, tiba plak sebulan hari raya ntuk gemukkan diri..ye la..g raya umah org konfem mkn ketupat, rendang, kuih raya..ketupat ada santan, rendang byk minyak, kuih raya plak byk butter n planta..bygkan bape byk kalori kita mkn ntuk satu umah je..hari raya konfem g byk2 umah tol x...

3) hari qada' makan
lebih kurang mcm kat atas la..dah sebulan tahan nafsu..bila time raya je time ni la nak balan dendam..nak makan semua ape yg ada..makan smpai puas lak tu..nak qada' balik breakfast,lunch n dinner yg dia tinggai sebulan..

4) hari berjalan-jalan
jarang2 kita nak jumpa org nak bejalan-jalan ziarah umah org time2 hari tahun baru ka apa ka...selalunya, time2 raya ni la baru semua nak ziarah sanak sedara kat kampung..nak lawat jiran2 tetangga..sbab tu hari raya ni byk maknanya...


5) hari bermaaf-maafan
kita mmg slalu mntak maaf dgn member2, mak ayah..tp slalunya kita mnta maaf kat org yg kita bwat salah kat dia ja..yg lain mampoih pi la...tp hari raya ni lain...org yg kita xkenai pown kita cakap maaf zahir batin kat dia...tu la speselnya hari raya coz emua org ringan mulut nak minta maaf dan jugak memaafkan org..hati semua jadi lembut ma...

6) fesyen show
masa raya ni la mmg sah fesyen show besar-besaran...semua nak tayang baju raya cntik2...mcm cntest cana bwat ni, ada yg baju raya dia cntik2..kalo raya ja xbeli baju xsah..btoi x??ada yg baju raya berberan2..sehari sepasang..ada yg sehari 2 pasang pown ada...tu mmg raya sakan la tu...cana pnah skali ja baju raya 5pasang..pastu da besaq ckit da insaf dah..xbaik membazir..hehe..

tu jer pengertian raya cana tahun ni..hehe

xoxo
ziana yusof

1 comment:

sumthin yg korang mungkin suka..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Name:
Email Address:
Alamat Pengahantaran:
Pengahantaran Melalui: pos laju
by hand
Kos Penghantaran:
Senarai Produk: VCO SOFTGEL CAPSULE : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
VCO PURE OIL : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
CATALYST COLLAGEN : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
CATALYST FIBRE DRINK : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
CATALYST MIND BOOSTER : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
HAIR TREATMENT : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
HAIR REVITALIZER : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
Jumlah Pembelian: 1 unit
2 unit
3 unit
4 unit
5 unit
6 unit & keatas
Senaraikan Jumlah Melebihi 6 Unit Ke Atas:

Pembayaran Boleh Dilakukan Menerusi : tunai/transfer/bank in

 

 

PIHAK KAMI HANYA MENERIMA TUNAI DALAM BENTUK RM DAN PEMBAYARAN MELALUI A/K MAYBANK SAHAJA

 

Pembayaran Boleh Dilakukan Ke Akaun Ini :  Maybank - 157353016573 (Nur Fauriziana bt Md Yusof) 

 

 

Maklumat Lanjut Hubungi Saya : Ziana (0132964254)

 


This form powered by Freedback


SHout






ShoutMix chat widget
/*------ IMAGE ANIMATION------*/ img {filter:alpha(opacity=100); -webkit-transition-duration:.5s;} img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .6; -webkit-box-shadow: 0px 0px 20px #FF3366; -moz-box-shadow: 0px 0px 20px #FF3366; -webkit-border-top-right-radius:30; -webkit-border-top-left-radius:30; -webkit-border-bottom-right-radius:30; -webkit-border-bottom-left-radius:30;}img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .60; border: 1px solid#FF3366; border-radius: 50px; -moz-border-radius: 50px;} -moz-opacity:1.0; opacity:1.0; } img:hover { filter:alpha(opacity=80); -moz-opacity:0.80; opacity:.80; } u { text-decoration:underline; border-bottom: 2px dotted #ff0080; padding: 0px; }