mYFoLLoweRs

About Me

My photo
~ not much to say bout me..seorang yang sntiasa mencuba untuk menjadi yang terbaek...mengharapkan yang terbaek in watever yang i bwat..hehe..always hoping every wishes come true =) (Allah pls hear my pray)

Friday, September 23, 2011

::rawatan strok::

~assalamualaikum~

sejak kebelakangan ni, cana kebekuan idea la nk post kat blog..sbab tu suddently senyaaaapp jer..hehe..tp pagi ni dapat info from somebody bout sumthin really2 important ntuk semua spesis manusia yg hidup kat muka bumi ni...info ni sgt2 beguna..my brother yg gtau..dia g kursus kna bayar beribu ntuk info ni..i gtau kat semua reader secara percuma ja..dah baca tu, pls sebarkan yer....benda ni penting..
apa yg penting sgt ni???macm tajuk entry la..how kita nak hadapi org yg tetiba strok dpan kita...byk kes2 strok ni jadi..strok bleh myebabkan kematian dan kecacatan..punca strok is blood vessel(saluran darah) kita tesumbat...yg boleh menyebabkan kecacatan plak sbab saluran darah diorg dah pecah..so cmana nak selamatkan org yg strok??mudah jer...

step 1 : 
ambil benda2 tajam contoh paling baek skali jarum..brooch pown bleh gak..pastu cucuk kat setiap hujung jari org yg kna strok tu..(temasuk jari kaki..maknanya 20jari semua skali..kalo ada yg lebih,cucuk gak)

step 2 : 
picit jari2 yg kita cucuk td smpai darah keluar dari setiap lubang yg dicucuk..setiap jari kena bedarah..

step 3 : 
picit-picit satu badan pesakit tu supaya darah bleh bejalan..start dari bahu,lengan,belakang,peha,betis dan last skali kaki..

step 4 : 
call ambulance ntuk rawatan lanjutan..


tu ja 4 step utama nak slamatkan org strok..mudah kan...so lpas ni kalo ada org strok dpan kita, kita da xpyah panik2 lagi dah..buat je 4 step muah ni...kita bleh bantu mangsa strok tu dan dpt elakkan dia dari mengalami kecactan... 
AMARAN : berkesan terhadap pesakit yg diserang strok secara tiba2(fresh newly attack)tidak berkesan kepada pesakit strok yg telah mengalami kecacatan kerana saluran darah mereka telahpown pecah...

xoxo

ziana yusof

2 comments:

  1. oooo baru tau niiii..huhu risau gak kalau kn strok.baru2 ni ade kes mati kt CC maen game lame sgt smpai kn strok..huhu
    thanks sbb sharing

    ReplyDelete

sumthin yg korang mungkin suka..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Name:
Email Address:
Alamat Pengahantaran:
Pengahantaran Melalui: pos laju
by hand
Kos Penghantaran:
Senarai Produk: VCO SOFTGEL CAPSULE : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
VCO PURE OIL : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
CATALYST COLLAGEN : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
CATALYST FIBRE DRINK : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
CATALYST MIND BOOSTER : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
HAIR TREATMENT : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
HAIR REVITALIZER : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
Jumlah Pembelian: 1 unit
2 unit
3 unit
4 unit
5 unit
6 unit & keatas
Senaraikan Jumlah Melebihi 6 Unit Ke Atas:

Pembayaran Boleh Dilakukan Menerusi : tunai/transfer/bank in

 

 

PIHAK KAMI HANYA MENERIMA TUNAI DALAM BENTUK RM DAN PEMBAYARAN MELALUI A/K MAYBANK SAHAJA

 

Pembayaran Boleh Dilakukan Ke Akaun Ini :  Maybank - 157353016573 (Nur Fauriziana bt Md Yusof) 

 

 

Maklumat Lanjut Hubungi Saya : Ziana (0132964254)

 


This form powered by Freedback


SHout






ShoutMix chat widget
/*------ IMAGE ANIMATION------*/ img {filter:alpha(opacity=100); -webkit-transition-duration:.5s;} img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .6; -webkit-box-shadow: 0px 0px 20px #FF3366; -moz-box-shadow: 0px 0px 20px #FF3366; -webkit-border-top-right-radius:30; -webkit-border-top-left-radius:30; -webkit-border-bottom-right-radius:30; -webkit-border-bottom-left-radius:30;}img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .60; border: 1px solid#FF3366; border-radius: 50px; -moz-border-radius: 50px;} -moz-opacity:1.0; opacity:1.0; } img:hover { filter:alpha(opacity=80); -moz-opacity:0.80; opacity:.80; } u { text-decoration:underline; border-bottom: 2px dotted #ff0080; padding: 0px; }