mYFoLLoweRs

About Me

My photo
~ not much to say bout me..seorang yang sntiasa mencuba untuk menjadi yang terbaek...mengharapkan yang terbaek in watever yang i bwat..hehe..always hoping every wishes come true =) (Allah pls hear my pray)

Monday, September 12, 2011

:: org kampung vs org bandar ::

~assalamualaikum~


tajuk entry hari ni mayb bleh mengundang kemarahan pihak2 tertentu..so b4 pape jadik, i want to remind everyone, my blog is personal..dlm bahasa kasarnya..blog ni aku punya so suka hati la aku nak tulih apa pown...private properties k..nak baca baca la..xnak baca sudeyh....hehe
bebalik kat topik atas ni...just nak share wats in my mind jer..antara org bandar ngan org kg ni kan...slalu org anggap org kg ni miskin..selekeh..xda duet..xhebat..xbegaya.. (jgn terasa yer..sy jugak org kg..)..banding ngan ork bandar (kay elle) yg kaya raya...keta besar..umah besar..begaya..walhalnya,keyataannya?????

org kampung vs org bandar

org kampung sebenarnya lagi hebat dan lagi kaya dari org bandar...ye la..org bandar ada keta besar,umah besar tp semuanya nak bayar bulan2...tiap2 bulan tanggung utang...org kg pakai keta buruk jer..keta lama..tp bayar cash bila beli..ye la..keta 2nd hand and keta lama ni murah harganya banding ngan keta baru..so dah bleh beli cash..7ribu da bleh dapat toyota or nissan..even keta 2nd hand pown same je function dia tol x??bleh jer jalan...

pasal rumah lak..wau...kalo kita g bandar rumah diorg besar2..mmg amat besar..ewah to.tambah yg dok kondo..fuhh..siap ada swimming pool ag..besar lak tu...rumah batu...banding ngan rumah kg, apela sangat kan...rumah kayu jer...xhebat pown..swimming pool pown xda...tp kao nak banding ngan org bandar, tanah org kg tu tanah diorg sniri..xyah nak tanggung utag nak byr duet rumah bulan2..tanah diorg besar..ada laman..nak buat kensduri kawen pown senang..da ada laman umah sniri..siap bleh cucuk tanam ag..ada hasil..makanan yg diorg tanam tu lg fresh dari mkanan org kat bandar..org bndar yg dok kondo lagi la bosan..dahla tanah xda..nak tambah ntuk besarkan umh pown xbleh..sama la ngan umah taman..umah teres..rugi lorh..bayar mahal dpt umah je sebijik..xda laman..ha kalo nak bwat kenuri mula la kelam kabut..jem satu taman..yg dok kondo, ha bwat la kenuri kat swimg pool tu..hehe..thanx to hotel sbab kasik tempat ntuk diorg wat kenuri..hehe

lagi satu pasai anak..slalu la statement ni dikuarkan "org kg ramai anak.."..even ramai anak pown, anak2 diorg semua g skolah tau..diorag mampu skolahkan anak2 diorg yg ramai tue..bkn mcm org bandar..buat family planning ag.takot lari bajet oo...ye la..tiap2 bulan nak bayar itu, nak bayar ini kang dapat anak ramai2 kang lari plak bajet...hehe..mmg anak org bandar xramai..sbb buat planning...rezeki Allah bagi jgn ditolak...nnt Allah tarik balik ape pown xdapat...btol x???

tu jer luahan perasaan n pendapat cana 4 today...saje nak share my thoughts kat semua..kesimpulannya, jgn malu nak mengaku kita asal dari kampung...asal usul kita jgn dilupakan..kalo ikutkan, org bandar tu semua asai dari kampung gak..hehe

p/s : kepada semua pihak jgn terasa..perkara ini sebagai renungan dan tiada kaitan dengan yg hidup mahupown yg sudah meninggal dunia =P

xoxo

ziana yusof

2 comments:

sumthin yg korang mungkin suka..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Name:
Email Address:
Alamat Pengahantaran:
Pengahantaran Melalui: pos laju
by hand
Kos Penghantaran:
Senarai Produk: VCO SOFTGEL CAPSULE : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
VCO PURE OIL : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
CATALYST COLLAGEN : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
CATALYST FIBRE DRINK : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
CATALYST MIND BOOSTER : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
HAIR TREATMENT : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
HAIR REVITALIZER : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
Jumlah Pembelian: 1 unit
2 unit
3 unit
4 unit
5 unit
6 unit & keatas
Senaraikan Jumlah Melebihi 6 Unit Ke Atas:

Pembayaran Boleh Dilakukan Menerusi : tunai/transfer/bank in

 

 

PIHAK KAMI HANYA MENERIMA TUNAI DALAM BENTUK RM DAN PEMBAYARAN MELALUI A/K MAYBANK SAHAJA

 

Pembayaran Boleh Dilakukan Ke Akaun Ini :  Maybank - 157353016573 (Nur Fauriziana bt Md Yusof) 

 

 

Maklumat Lanjut Hubungi Saya : Ziana (0132964254)

 


This form powered by Freedback


SHout






ShoutMix chat widget
/*------ IMAGE ANIMATION------*/ img {filter:alpha(opacity=100); -webkit-transition-duration:.5s;} img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .6; -webkit-box-shadow: 0px 0px 20px #FF3366; -moz-box-shadow: 0px 0px 20px #FF3366; -webkit-border-top-right-radius:30; -webkit-border-top-left-radius:30; -webkit-border-bottom-right-radius:30; -webkit-border-bottom-left-radius:30;}img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .60; border: 1px solid#FF3366; border-radius: 50px; -moz-border-radius: 50px;} -moz-opacity:1.0; opacity:1.0; } img:hover { filter:alpha(opacity=80); -moz-opacity:0.80; opacity:.80; } u { text-decoration:underline; border-bottom: 2px dotted #ff0080; padding: 0px; }