mYFoLLoweRs

About Me

My photo
~ not much to say bout me..seorang yang sntiasa mencuba untuk menjadi yang terbaek...mengharapkan yang terbaek in watever yang i bwat..hehe..always hoping every wishes come true =) (Allah pls hear my pray)

Thursday, September 8, 2011

:: masa aku kecik-kecik ::

~assalamualaikum~

sejak 2 menjak 3 menjak ni ni, cana banyak teringat amak kecik-keci dulu..cana ni dari dlm perot ag mmg gila tgk televisyen (ejaan penuh abaq mai)..engat x dulu masa kecik2 tv3 slalu tayang cita cina petang2????ha...mesti semua engat kan..cana mmg xpnah mis lah cita cina ptg2 tu..hari2 sanggup kayuh beskat (basikal) laju2 balik skolah sbab nk tgk cita cina pya pasai...xckup tu siap hafai lagu2 dia ag..hehe..sampaikan my dad slalu ckp "senang2 hg gantung tv tu kat tengkok hg"..hehe

dalam banyak2 cita tvb yg cana ok tgk ptg2 tu..paling cana minat my fair princess..hehe..klakar sgt cita pasal puteri2 yg melejaih tu..hehe..nah korg tgk la a few cita tvb petang2 yg kita dok tgk masa kecik2 dulu..hehe

1) Princess Returning Pearl / My Fair Princess / Princess Pearl season 1, 2 and 3

ni season main cast cita ni....cita ni mg best la..smpai xtau nak cita cmana..hehe


yg belah kiri ni Zhi Wei..org dia lemah lembut ja... yg kanan ni plak Zhio Yen Zhi (Huan Zhu Ge Ge) dia la penghidup cita ni...dia puteri yg gila2..ye la..rakyat biasa jadi puter mmg l kelam kabut istana tu..


cita ni pasah Yen Zhi yg mulanya nk tolong Zhi Wei cari bapak dia..bpak Zhi Wei ni raja..bila Yen Zhi da dpt sneak in dlm istana, tetiba plak dia kena panah ngan anak raja nama Yong Qi..dia dah gelabah xtau nak jwb apa bila depa tya napa dia masuk istana dia trus gtau dia tu snarnya anak raja yg hilang tu..kira dia curi identiti Zhi Wei la..pastu sbab rasa besalah, dia pown amek la Zhi Wei jadi dayang dia dalam istana..masa dlm istana tu Yen Zhi ni mmg buas xtau nak habaq dah..tue yg jd best tu..hehe
yang season 1 and 2 semua pelakon dia sama ja...

 yang season 3 ni dia rombak tukar balik pelakon...2 org ja yg kekal..y len suma ubah...so xbes sgt la mcm season 1 and 2 ;)

2) Journer to the west part 1 and part 2





cita ni part1 and 2 semua pelakon yg sama gak..cuma setan dia ja tukaq2..cita pasai sami ni nak amek kitab kat barat..sami ni kira org suci la..kalo setan makan daging dia setan tu bleh jadi immortal n kuat..so dewi guan yin(acewah engat ag nama) hantar 3 ekor dewa..Sun Wukong (dewa monyet), Bajie- yg muka cam khinzir (Panglima Tianpeng dari kayangan yg kena sumpah jadi khinzir coz gyla pompuan), Sha(asal dia setan tp tetiba ja lpas kena ketok ngan wukong trus jadi baek..siap jadi sami g..)..so tugas 3 anak murid Sami San Zhang ni guard dia along jouney dia p Barat la..along da way tu depa jmpa la byk2 setan...Wukong siap jatoh cinta ngan seta labah2 ag..tu season1 pye.yg season tu jatoh hati ngan anak panglima lembu plak..puteri kipas...hehe

3) supreme master / legendary siblings / amazing siblings season 1 and 2




cita ni pasal twin yg tepisah masa kecik2 sbab mak ayah diorg kena bunuh..plg xleh trima kenyataan, adik mak dia yg bunuh sbab jeles mak depa kawen ngan bapak depa..kejam oo..so de pa nk balas dendam la...lg jahat bila makcik dia adopt yg baju putih tu n train dia ntuk bunuh adek dia (baju biru) yang gila2 n miskin tu...yang season 1 pya best lagi sbab diorg mmg betol2 twin...plus plus alec su (yg baju putih) hensem gyla..hehe



yang season 2 ni plak hero dia bkn la twin betol2.diorg ni anak pada 2 org twin yg season 1 tu..ha..gmbar kat atas ni gmbar bapak2 diorg..season 2 plak depa balas dendam kat musuh pak2 depa yg da bunuh pak2 depa masa depa kecik2..hehe

4)Smart Kid





ni cita pasai sami yg jatoh cinta...cita ni pown sangat2 la lawak..mmg tahan perot ja dok gelak kat cita ni...dicky cheung mmg pelawak terbaek...

5) Fong Sai Yuk




ni cita kung fu2 lawan2...jln cita blur2 xengat sangat...tp cita ni pown lawak jgk la sbab dicky cheung belakon...kalo xsalah cita pasai sapa lg handal kungfu...of coz la fong sai yuk plg handal kan...

2 ja nak gtau ampa..ckup la 5 crita ja cana story2 dlm ni..yg ln xbrapa nk engat..maklum la..bdk kecik...time ni baru dajah 2 dajah 3..so xengat sgt ler..hehe


xoxo
ziana yusof

5 comments:

  1. kat mana leh download citer Fong Sai Yuk nie ye.... teringin lak nak tgk.....

    ReplyDelete
  2. ..yunk..
    i nk cite fong sai yuk..smart kid..journey 2 da west..

    ReplyDelete
  3. Kan kan! dulu minat jugak tengok cerita macam ni. Tapi itu dululah, sekarang beralih ke korea weee :) Oh oh if you dont mind, come visit my blog and be my follower. You got the link yayqah.blogspot.com ^^

    ReplyDelete
  4. CANA CUBE TRY CARIK LINK NAK DONLOAD FONG SAI YUK..TP XJPE AG..DA JPE T CANA GTAU YER...

    ReplyDelete

sumthin yg korang mungkin suka..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Name:
Email Address:
Alamat Pengahantaran:
Pengahantaran Melalui: pos laju
by hand
Kos Penghantaran:
Senarai Produk: VCO SOFTGEL CAPSULE : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
VCO PURE OIL : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
CATALYST COLLAGEN : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
CATALYST FIBRE DRINK : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
CATALYST MIND BOOSTER : RM 59.90/RM 65.90(S&S)
HAIR TREATMENT : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
HAIR REVITALIZER : RM 39.90/RM 43.90(S&S)
Jumlah Pembelian: 1 unit
2 unit
3 unit
4 unit
5 unit
6 unit & keatas
Senaraikan Jumlah Melebihi 6 Unit Ke Atas:

Pembayaran Boleh Dilakukan Menerusi : tunai/transfer/bank in

 

 

PIHAK KAMI HANYA MENERIMA TUNAI DALAM BENTUK RM DAN PEMBAYARAN MELALUI A/K MAYBANK SAHAJA

 

Pembayaran Boleh Dilakukan Ke Akaun Ini :  Maybank - 157353016573 (Nur Fauriziana bt Md Yusof) 

 

 

Maklumat Lanjut Hubungi Saya : Ziana (0132964254)

 


This form powered by Freedback


SHout






ShoutMix chat widget
/*------ IMAGE ANIMATION------*/ img {filter:alpha(opacity=100); -webkit-transition-duration:.5s;} img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .6; -webkit-box-shadow: 0px 0px 20px #FF3366; -moz-box-shadow: 0px 0px 20px #FF3366; -webkit-border-top-right-radius:30; -webkit-border-top-left-radius:30; -webkit-border-bottom-right-radius:30; -webkit-border-bottom-left-radius:30;}img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .60; border: 1px solid#FF3366; border-radius: 50px; -moz-border-radius: 50px;} -moz-opacity:1.0; opacity:1.0; } img:hover { filter:alpha(opacity=80); -moz-opacity:0.80; opacity:.80; } u { text-decoration:underline; border-bottom: 2px dotted #ff0080; padding: 0px; }